Regina

Regina är främst avsedd för restider mellan en halvtimme till tre timmar, och många stationsuppehåll. Genom sin flexibla design ger de effektiva passagerarflöden även då passagerarna bär med sig mycket bagage.

Beskrivning

Regina, från Bombardier, är i grunden ett tvåvagns motorvagnståg som kan utökas med mellanvagnar. Varje vagn har två breda dörrar per sida och rymliga vestibuler. Det innebär effektiva passagerarflöden även då passagerarna har mycket bagage. En vagn har dessutom ett låggolvsinsteg i nivå med normal perronghöjd med invändig rullstolshiss.

Genom att Regina är ett brett tåg, med upp till fem sittplatser i bredd, har passagerarna goda möjligheter till sittplats även i rusningstrafik. Tågen har återmatande elbroms, ett effektivt drivsystem och spårvänliga boggier. Det ger god åkkomfort och låga drift och underhållskostnader både för tåg och bana. Som standard finns eluttag i hatthyllan och förstärkare för mobiltelefon.

Regina har som standard en invändig rullstolslift, handikapptoalett och ett generöst utrymme för exempelvis rullstolar och barnvagnar.

Antal

63 st

Levereras

2000-2011

Längd

2 v: 53,9 m. 3 v: 80,5 m

Maxhastighet

200 Km/h

Passagerarkapacitet

2 v: 170 sittande,
3v: 260 sittande

Leverantör

Bombardier

Mer om Regina

Här kan du läsa mer och ladda ner
relaterade dokument till denna tågtyp.