Lär känna våra Tekniksprångare!

Vi har den stora glädjen att presentera AB Transitios Tekniksprångare, Alba Strömberg och Samuel Jonsson.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra Sveriges framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Projektet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, där unga vuxna erbjuds praktik under fyra månader för att prova på ingenjörsyrket. Ett gyllene tillfälle för AB Transitio att bidra till kompetensförsörjning inom teknikområdet och erbjuda unga vuxna att lära sig mer om järnvägsbranschen!

I augusti välkomnade vi våra två Tekniksprångare vilka har fått till huvuduppgift att kartlägga depåkapacitet för regionaltågstrafik i Sverige. Tillsammans kommer vi se till att Alba och Samuel får ett intressant och spännande första möte med järnvägsbranschen.

Alba: Jag heter Alba Strömberg och är 20 år gammal. Jag tog nyss studenten från Kungsholmens Gymnasium där jag studerade International Business linjen. På min fritid gillar jag att träna, vara med vänner och familj, samt lyssna på musik. När jag ansökte om en praktikplats på AB Transitio via Tekniksprånget berodde det mest på min ovisshet om vad jag ville göra efter gymnasiet. Jag såg annonsen och tyckte det lät väldigt intressant och annorlunda. Det som fångade mitt intresse var att jag såg praktiken som ett utmärkt tillfälle att utforska ingenjörsyrket, något jag vet väldigt lite om, samtidigt som jag får lära mig en massa, samla på mig både livs-/och arbetserfarenheter och även bidra med min nyfikenhet, mina tankar och idéer. Jag hoppas min praktikperiod här på Transitio blir fylld av lärdomar, nya människor och värdefulla erfarenheter.

Samuel: Hej Samuel här! Jag är 19 år gammal och har precis tagit studenten efter tre år på Värmdö gymnasiums naturvetenskapliga program. På min fritid gillar jag att utöva bollsport, främst fotboll och volleyboll, samtidigt som jag också gillar att spela dataspel och spendera tid på aktiviteter med vänner. Jag valde att ansöka till tekniksprånget för att lära mig en massa under tiden som jag samlar många nya erfarenheter. Anledningen till att jag sökte plats på just AB Transitio är för att jag är intresserad av att jobba som ingenjör inom fordonsbranschen i framtiden och AB Transitio tillåter mig att genom praktik uppleva hur en ingenjör inom järnvägsbranschen jobbar.